dinsdag 23 augustus 2016

Piek in echtscheidingen na de zomervakantie

Vakantie is niet altijd goed voor de liefdesrelatie. Na de voorjaarsvakantie en na de zomervakantie zijn er pieken in het aantal aangevraagde scheidingen.

Ook na Valentijnsdag zijn er koppels die niet meer verder willen, met een piek van echtscheidingen in maart als gevolg. Volgens de Universiteit van Washington zou dit te maken hebben met de 'verbroken beloftetheorie'. In het begin van een relatie zijn stelletjes nog positief over de toekomst samen, maar na lange tijd samen te hebben doorgebracht of na een periode van vakantiestress zijn ze minder gelukkig. Volgens de onderzoekers gaan in november en december juist de minste mensen uit elkaar.

De wetenschappers vergeleken scheidingsgegevens van de laatste veertien jaar in 37 gemeentes in de staat Washington. Doordat ook cijfers van voor de crisis in het onderzoek werden meegenomen, werd duidelijk dat de staat van de economie niets van doen heeft met het aantal echtscheidingen.

Het CBS toont in Nederland de afgelopen jaren een stijgende lijn in het aantal echtscheidingen per. Of ook daaruit blijkt dat de vakanties het slecht doen, zal onderzocht moeten worden.

Hebt u vragen over dit artikel of heeft u het idee dat u te weinig alimentatie ontvangt? Neem dan vrijblijvend contact met ons kantoor.
Wij zijn te bereiken via het nummer: 088–6780678 of via de chat op www.nlai.nl